Nytt material och ny webbsida för Kyrkans samtalstjänst

20.01.2016Själavård
kyrkans samtalstjänst

Nu finns det nytt material här på Sacrista för att marknadsföra Kyrkans samtalstjänst. Nytt från 2016 är webbplatsen www.samtalstjänst.fi som är en samlingsplats för alla alla serviceformer Kyrkans samtalstjänst erbjuder. Kyrkans samtalstjänst betjänar via telefonjour, chattjour, nätjour och brevjour.

Det finns nu ny grafik både för tryckprodukter och för webbsidor och sociala medier som går i samma grafiska profik som den nya webbplatsen. Kolla att din församlings webbsida är uppdaterad med senaste grafik och att länkarna går rätt. Du kommer till marknadsföringsmaterialet genom att klicka på denna länk.

Chattruta till församlingens webbplats

Vill ni få en chattruta till församlingens webbplats som är öppen då chattjouren är öppen? På det sättet kan ni marknadsföra chattservicen tydligare som ett sätt att möta just era församlingsmedlemmar. Ta kontakt med simon.lampenius(a)evl.fi / 050-362 40 05 om ni är intresserade av detta.

Telefonjouren

Samtalstjänstens telefonjour betjänar på svenska på nummer 01019 0072 varje kväll klockan 20-24 och på finska 01019 0071 varje dag klockan 18-01. Under veckoslutsnätter är finska jouren öppen till klockan 03.

Chattjouren

Samtalstjänstens chattjour är öppen måndag till torsdag klockan 18-20. Chattjouren erbjuder en låg tröskel att ta kontakt med en medmänniska för att diskutera det som tynger en. Chattjouren fungerar i realtid via webbsidan www.samtalstjanst.fi, där samtalar du konfidentiellt via ett chattfönster och den jourhavande ser inte vem du är.

Hjälp också via nätmeddelande och via post

Via nätet går det att få hjälp dygnet runt. Via Samtalstjänstens nätjour går det att skicka meddelanden när som helst och det kommer svar inom några dagar.

Förutom via telefon, chatt och nätjour erbjuder kyrkan också samtalshjälp året runt via traditionella brev. Brevjuoren är en ny tjänst som inletts 2015 och ger möjlighet att behandla sin livssituation förtroendefullt genom brev. Jourhavande svarar på brevet om den som sänt brevet satt med namn och adress i brevet. Brevjouren kan man skriva till på adressen:

Församlingarnas brevjour, PB 201, 00131 Helsingfors.

Tidigare nyheter