Dagar för finlandssvenskt ungdomsarbete ordnas i höst

02.07.2013Fostran

Dagarna för finlandssvenskt ungdomsarbete arrangeras för andra gången den 24 - 25.10.2013 i Åbo. Första gången hölls dagarna i Grankulla på hösten 2011. Responsen från senaste evenemang var god. Många upplevde att det är viktigt att både kyrkans, kommunernas och organisationernas ungdomsproffs samlas tillsammans. Nätverk kan byggas, idéer utbytas och programmet ger vägkost för fortsatt arbete på hemmaplan.

Dagarna bjuder på inspiration och information. Ett av huvudnamnen är professor Alf Rehn. Dessutom medverkar barnombudsman Maria Kaisa Aula, direktör för ungdomsenheten på undervisnings- och kulturministeriet Georg Henrik Wrede, biskop Björn Vikström och många fler. Hela programmet och anmälningsinfo finns publicerat på webbplatsen www.ungdomsarbete.fi

Evenemanget på Facebook.

Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU rf, De Ungas Akademi, Kyrkans central för det svenska arbetet, Finlands Ungdomssamarbete Allians rf, Ung Info och Åbo svenska församling är medarrangörer.