Publikationer: allmänna

Kyrkans teser om motion och idrott

Syftet med Kyrkans teser om motion och idrott är att påminna om att alla har rätt till motion och idrott. Utöver andliga och mentala övningar är idrott och motion naturliga redskap för barns och ungas utveckling. Teserna kan användas som diskussionsunderlag i samtal om hälsa och att må bra ur ett holistiskt perspektiv.

Det är kyrkans delegation för motion och idrott som tagit fram teserna. Till delegationen hör experter från Finlands Idrott, Idrott och Motion för Utvecklingsstörda i Finland rf, Finlands Olympiska kommitté, Huippu-urheilun muutosryhmä, Undervisnings- och kulturministeriet, idrottsinstitutet i Kuortane och olika kyrkliga instanser. Ordförande för delegationen är biskop Wille Riekkinen. Teserna offentliggjordes på de finska kyrkodagarna i Lahtis i maj 2011.

Teserna kan laddas ner i PDF-format. De två sidorna kan skrivas ut på samma papper och vikas till en folder.

Kyrkans teser om motion och idrott INSIDA
Kyrkans teser om motion och idrott UTSIDA