Dagklubben

Barn lär sig genom att leka fast de inte leker för att lära sig. I lekens och fantasins värld kan barnet uppleva och återuppleva händelser och företeelser i sitt liv.

Barnledaren planerar dagklubbens verksamhet så att barnets utveckling tas i beaktande sin helhet. Verksamheten består av lek, rörelse, pyssel, sång och musik i olika former. Att sköta om barnens andlighet i vardagen är viktigt. Stillhet, bön och sång är ritualer som ger trygghet och kontinuitet i verksamheten. Barnen bör få ta del i den stora skatt som bibelberättelserna och kyrkoårets helger utgör.

Instruktioner för dagklubbsverksamheten i en församling

Gruppstorleken i dagklubben.pdf

Grunderna för planen för småbarnspedagogik 2016