Forum och information

För dig som arbetar med barn och unga i församlingarna erbjuds olika former av stöd och hjälp.

Ta gärna kontakt med oss på kristen fostran vid Kyrkans central för det svenska arbetet. Kontaktuppgifterna finns här.

Rådplägningsdagarna har bytt namn till Forum

Forum för barn- och ungdomsverksamheten ordnas varje år för att ge information i aktuella frågor samt för att fungera som ett diskussionsforum. Målet är också att de ska stärka arbetshälsan och gemenskapen bland barn- och ungdomsarbetsledarna.

Att delta i Forum är ett tjänsteuppdrag för barn- och ungdomsarbetsledarna – inte personalutbildning. Kostnaderna ska därför inte täckas med medel från församlingens utbildningsanslag. Forumen är öppna även för ungdomsprästerna och studerande till kyrkliga yrken.

Forum för kyrkans fostran 2018 program.pdf

Forum för kyrkans barnverksamhet 2019 i Vasa

Samtalsforum för Ledare för barnverksamheten ordnas 19.3.2019 i Söderkulla kyrka, Sibbo.

Information

Vi strävar efter att regelbundet informera barn- och ungdomsarbetsledarna om det som sker i vår kyrka. Det sker här på Sacrista och genom e-post eller brev. Om du flyttar, slutar arbeta eller är ny på jobb, vänligen meddela oss adressförändringen så att du säkert får informationen. Adressanmälningar görs till Henrik Sundström eller Tuula Koskinen.

Delande av idéer och informella diskussioner förs i facebookgrupperna Barnledare i Borgå stift och Ungdomsarbete i Borgå stift.  För de som arbetare med ungdomar finns också gruppen Ungdomsarbete i Svenskfinland. Gå gärna med i grupperna.

Tidningen Nyckeln och Nyckelnbloggen

Tidningen Nyckeln är en professionstidning som riktar sig till barn-, ungdoms-, diakoni- och familjearbetare. Den utkommer med 4 nummer/år. Läs mer om den här.

Nyhetsbrevet i kyrkan

Information om vad som är på gång inom kyrkan överlag kan du få via det elektroniska nyhetsbrevet "i kyrkan". Där finns information om till exempel aktuella projekt och kurser men också sånt som rör vår vardagliga verksamhet. Sådant som kan vara nyttigt för en församlingsanställd att veta. Nyhetsbrevet produceras av avdelningen för kommunikation vid Kyrkans central för det svenska arbetet. Läs här hur du kan beställa nyhetsbrevet.