Respektfull diskussion

Konceptet Respektfull diskussion är ett upplägg, där personer som på grund av olika åsikter befinner sig i en konfliktsituation kan samtala på ett konstruktivt sätt, lyssna till varandra och förstå varandras olikheter.

Olikheter kan bäst förstås genom att man lär känna varandra och går in i en jämbördig relation. Vi prövade konceptet i oktober 2016 under ett diskussionsveckoslut som ordnades av Kyrkostyrelsen. Ett femtiotal personer med olika syn på och upplevelse av äktenskap, familj och sexualitet deltog.

Materialet på denna sida utgörs av bakgrundsmaterialet till denna första respektfulla dialog i något bearbetad form.

Respektfull diskussion

Tidigare nyheter