Förhandsuppgifter om bokslutet

11.02.2014Församlingsekonomi

Kyrkostyrelsen samlar in förhandsuppgifter om församlingarnas bokslut på en elektronisk blankett, som det tar cirka 15 minuter att fylla i. Svara så snart som möjligt, men senast måndagen 17.2.2014. De inkomna svaren sammanställs och analyseras under vecka 8 och publiceras vecka 9 på Sacrista.

Du kommer till förfrågan via den här länken.

I formuläret efterfrågas förhandsuppgifter om intäkter och kostnader i resultaträkningen samt om beloppen på investeringar, lån och penningtillgångar. Uppgifterna behöver inte vara slutliga och fördelningen av kostnaderna på de olika uppgiftsområdena behöver inte vara gjord.

I det allt kärvare ekonomiska läget är det allt viktigare att samla in och analysera ekonomisk information och att hålla församlingarna underrättade. Beredningen av nästa års budget inleds i vår och att ha en helhetsbild av utvecklingen året innan är viktigt för alla församlingar.