Flykting bloggar sin historia på Andetag

09.11.2015Kultur och mångkultur
europeiska gränsen Foto: Charles Roffey

Uppdaterad 11.12.2015

Under de närmaste fem veckorna (46-50) kommer Saif Majid att berätta sin historia som flykting på bloggen Andetag.

Saif är hemma från Irak men anlände i höst till Finland. Han har bott i huvudstaden Bagdad, där han har jobbat som journalist för en TV-kanal. De irakiska myndigheterna tvingade kanalen att stänga, och Saifs situation i Irak blev osäker. I augusti i år bestämde han och hans familj sig för att fly. Saif kom till Finland, medan hans fru och barn inte klarade av att resa så långt, så de är nu i Jordanien.

I en serie på fem blogginlägg kommer Saif att berätta sin historia. Om livet i Irak, om flykten, om ankomsten till Finland och om livet som flykting här. Texterna kommer att vara på engelska. Vi hoppas att det här materialet ska hjälpa till att öka förståelsen för varför flyktingar kommer till Europa och Finland. Vi vill också ge en chans åt en asylsökande själv ska få berätta sin historia, att den inte ska vara refererad av västerländska journalister.

Bloggserien är avslutad och här nedan kommer man åt hela materialet. Materialet kan hjälpa en att förstå vilka tankar som en flykting processar under resan till Europa sin jakt på säkerhet.

Läs presentationsinlägget här (på svenska)

Första inlägget här: Death Journey.

Andra inlägget här: Escape Into the Unknown

Tredje inlägget här: Heading Towards Future

Fjärde inlägget här: The Way to Finland

Femte inlägget här: Finally I am in Finland

Länka gärna till bloggen Andetag från er webbsida, lägst ner finns en banner att ladda ner för det här.

Bloggen andetag riktar sig till unga vuxna och vuxna och sloganen är Vardagstro och söndagstvivel.

Frågor kan ställas till:

Sara Åström

Simon Lampenius

Mer information om kyrkans arbete bland flyktingar hittar du här på Sacrista.

Banner för Andetag

Andetag 1000px