Svensk kyrkodag 2019

Svensk kyrkodag i Jyväskylä 18.5.2019

Välkommen att anmäla dig till den svenska kyrkodagen i Jyväskylä lördagen den 18 maj 2019. Platsen är Kuokkala kyrka, Syöttäjänkatu 4, Jyväskylä.

Anmälningar till lunch, kaffe och middag senast 6.5.2019 via länken https://www.lyyti.in/svenskkyrkodag2019

Program

10.30 Svenskan i exil – hur mår de svenska språköarna med Kjell Herberts, kommentarer av Siw Nykänen, Jyväskylä, och Erik Rosenlew, Björneborg,
12.30 Lunch till självkostnadspris - Anmälan till lunchen måste göras senast 6.5!
14.00 Gudstjänst. Predikant: Rolf Steffansson, liturg: Eivor Pitkänen, kören Amigo Choral och Jyväskylä svenska skolas orkester. (Gudstjänsten bandas för radion)
15.00 Eftermiddagskaffe/te till självkostnadspris - Anmälan till eftermiddagskaffet måste göras senast 6.5!
16.00 Seminarier (välj ett):

1. Modersmålet är trons språk – vi sjunger psalmer med svenska kören från Lahtis och Ingmar Hokkanen
2. Människa vad är du värd – en samling kring människovärde. Moderator Sixten Ekstrand. Medverkande: biskop Björn Vikström, Claus Terlinden, Pia Kummel-Myrskog och biskop Atahualpa Hernández från evangelisk-lutherska kyrkan i Colombia.

17.30 Buffémiddag till självkostnadspris – Anmälan till middagen måste göras senast 6.5!
19.00 Gammalt som nytt – klassiker och gospelgung. Pekka Simojoki vs Amigo Choral. Lite gammalt och en smula nytt. Nostalgiska pärlor av Dylan och Cohen och nya arrangemang av Wingren. Pekka Simojoki möter Sören Lillkung och Amigo Choral och bjuder på en härlig mix av gamla gospelklassiker och nya kompositioner på engelska, svenska och finska. En oförglömlig kväll för gospel- och musikälskare i alla åldrar.

Den svenska dagens program är gratis. Lunch, eftermiddagskaffe och middag till självkostnadspris.
Observera att logi inte ingår i avgiften.

Kyrkans central för det svenska arbetet är tillsammans med Finska Missionssällskapet arrangör för den svenska kyrkodagens program som arrangeras i Kuokkala kyrka.

Välkomna!

Tidigare nyheter