Riktlinjer för fostran

Kärnan i vår kyrkas fostran

Gud

Förtröstan på Gud den treenige utgör grunden för fostran. Kristus befriar oss från hinder för växande. Den heliga Anden skapar gemenskap och framtidstro.

Livet

Livet är skapat av Gud och heligt. Gud bär omsorg om oss alla i alla livssituationer.

Människan

Som Guds skapelser är vi värdefulla och unika och han älskar oss. Människans värde bestäms inte av handlingar eller prestationer. Gud accepterar människan även om människans handlingar inte alltid kan accepteras. Vi är samtidigt heliga och onda.

Tron

Tron på Gud är grunden för ett tryggt och gott liv. Tron är Guds gåva som ges alla i dopet. Genom dopet blir vi en del av församlingen och Kristi världsvida kyrka.

Nåden

Jesu död och uppståndelse ger oss förlåtelsens och nådens gåva. Hans liv och undervisning visar oss hur vi ska leva. Nåden innebär att hela människan accepteras – det är något mera än att få förlåtelse för enskilda handlingar.

Läs hela broschyren genom att klicka på länken nedan. Broschyren kan beställas genom att skicka e-post till adressen julkaisumyynti@evl.fi.

Vår kyrka - Vi växer tillsammans. Kyrkans riktlinjer för fostran (öppnas i nytt fönster)