Välsignelse inför skolstart

Det är vanligt att välsignelsen ordnas inför skolstart eller senare på hösten. Välsignelsen kan då arrangeras tillsammans med skolan eller som församlingens eget evenemang. Det är viktigt att ta i beaktande att när det gäller välsignelse, är det fråga om religions-utövning, se korg III i broschyren, Församlingen som samarbetspartner.

Om det redan finns en tradition med gudstjänst inför skolstarten på hösten kan välsignelsen mycket väl integreras i den. Då välsignelsen ordnas som en del av en skolgudstjänst är det vanligt att alla elever, som får deltar. Det är skolans uppgift att ordna meningsfullt program för de elever som inte får delta.

Läs mera här om: Välsignelse inför skolstart.pdf

och Skolstart

Material: