Söndagsskolan

Söndagsskolan är barnens gudstjänst där det finns utrymme för stillhet, ritualer, förundran och fest. En plats där varje barn blir sett.

När söndagsskolan är som bäst är den en andlig rastplats för barnen där de kan vila i ritualerna och bli kravlöst godkända. I en trygg miljö kan barnen fritt förundra sig över bibelberättelser, ritualer och kyrkoårets helger.

Dagens söndagsskola är mångfasetterad. Den kan komma samman på söndagar eller vardagar och på olika tider och platser.

Söndagsskollärarna är frivilliga vuxna människor som känner sitt ansvar för att barnen skall få uppleva Guds närvaro i vardag och fest.