Pedagogiska verktyget

Smabarnspedagogik

Pedagogiska verktyg för Kyrkans småbarnspedagogik

Det pedagogiska verktyget för Kyrkans småbarnspedagogik är nu klart. Du kan hitta verktyget här.

Verktyget är ett elektroniskt hjälpmedel i församlingens arbete med att implementera småbarnspedagogikens centrala innehåll och målsättningar. Målet för verktyget är att stöda församlingen i arbetet med att uppdatera och utveckla småbarnspedagogiken.

När Kyrkans småbarnspedagogik -verktyget öppnas kommer man till en bild som innehåller material bl.a. artiklar, arbetsmetoder och praktiska idéer.

Klicka på ikoner

På högra sidan i den övre balken finns allmän information, (I)
På vänstra sidan finns tre ikoner med artiklar (bok), litteratur och tips (+) logon (gul).
I den nedre balken till vänster finns tre ikoner. Praktiska arbetsmetoder (gul), blanketter och information (gul), samarbete med kommunen (svart).

På framsidans bild finns 8 gulvita ikoner som öppnas när du klickar på dem. Först kommer du till en kort sammanfattning och nedanför finns en längre artikel.

Innehåll i stora bilden:

• Barn och barnsyn
  • Mångsidig kompetens
  • Verksamhetskulturen
  • Synen på lärande
  • Delaktighet
  • Leken
  • Observation
  • Utvärdering och utveckling

På hösten ordnas informations- och utbildningsdagar om detta:

• 26.9 Helsingfors, Kyrkans hus
  • 27.9 Karis församlingshem