Nordisk ekumenisk kyrkorättskonferens 2018

Ekumeniska nätverket för kyrkorätt i Norden

Kyrkornas ekonomi – Resultaten av projektet Protestant Legacies in Nordic Law
Neutralitetsfrågor – Likvärdighet och människorättsfrågor

Nordisk ekumenisk kyrkorättskonferens
torsdag 30 och fredag 31 augusti 2018 i Tusby i Finland

Möjlighet till utfärdsdag till Sibelius hem Ainola,
konstnärshemmet Halosenniemi och Borgå onsdag 29 augusti

Den förra kyrkorättskonferensen hölls i Roskilde i Danmark 2015. Där kom vi överens om att träffas i Finland nästa gång och att bland annat behandla kyrkornas ekonomi. När vi nu träffas vid Tusby träsk i närheten av Helsingfors kommer vi förutom ekonomi att också ta upp de preliminära resultaten från ett samnordiskt projekt (ProNoLa) och neutralitet, likvärdighet och människorättsfrågor i relation till religiösa samfund.

Konferensen ordnas i samarbete med Helsingfors universitet, undervisnings- och kulturministeriet, Borgå stift och Kyrkostyrelsen. Vi hälsar er hjärtligt välkomna till konferensen för att få information, stöd och nya perspektiv av de nordiska kollegorna. Konferensprogram.

Anmälan

Vi ber att få anmälningarna så snart som möjligt, dock senast 31 maj 2018 via den här länken. Deltagaravgiften är 105/57/48 €. Priset för utfärden är 70 €.

Logi och konferenslokal

Vi övernattar på Hotel Gustavelund, där konferensen också hålls. Vi har reserverat ett antal enkelrum (105 €/natt) och dubbelurm (125 €/natt). Vänligen reservera och betala ditt rum direkt till Hotell Gustavelund.

Utfärdsdag onsdag 29 augusti

Onsdag 29 augusti finns det möjlighet att delta i en gemensam utfärd som startar från Hotell Gustavelund efter lunchen, kl. 13. För deltagare som anländer till Helsingfors-Vanda flygplats på onsdag morgon ordnas gemensam transport till hotellet.

Under utfärden besöker vi två kulturhistoriskt värdefulla museihem i närheten av Tusby träsk: kompositören Jean Sibelius hem Ainola och konstnären Pekka Halonens hem Halosenniemi. Därefter tar Borgå stift emot oss i gamla stan i Borgå. Program för utfärdsdagen.

Tilläggsuppgifter:

pirjo.pihlaja(at)evl.fi