Ansvarsfull placering

Kyrkan har förbundit sig till ansvarsfullt placerande. Kyrkostyrelsen beslöt i slutet av 2007 att öka kyrkans resurser för att utveckla den ansvarsfulla placeringsverksamheten och tillsatte ett projekt, Kyrkans projekt för ansvarsfull placeringsverksamhet, för åren 2008–2010. En av projektets huvuduppgifter är att ge församlingarna mer information om ansvarsfull placering.

På kyrkans webbplats Ansvarsfull placering finns täckande information om motiven för att placera ansvarsfullt och om hur man gör det.

På kyrkans intranätsidor finns material om ansvarsfull placeringsverksamhet som särskilt vänder sig till församlingarna.

Ytterligare information om ansvarsfull placeringsverksamhet.