Utskott, elektorer

Framställningar eller initiativ till kyrkomötet tas upp till remissdebatt i plenum och därefter beslutas till vilket utskott ärendet remitteras för beredning. Talmanskonferensen föreslår till vilket utskott ärendet ska remitteras.

Utskottet behandlar ett ärende vid tre behandlingar och utarbetar ett betänkande inklusive beslutsförslag. Kyrkomötet fattar beslut i ärendet utgående från utskottets betänkande.

Elektorerna fattar beslut om sammansättningen i kyrkomötets organ och ger förslag till val av de viktigaste organen och tjänsteinnehavarna inom centralförvaltningen.