Kommunikationsutbildning

Inom ramen för kyrkans personalutbildning erbjuds också kurser i kommunikation. Kyrkans utbildningscentral i Träskända ordnar kontinuerligt under året kurser på finska. Kurser på svenska ordnas av Stiftsgården Lärkkulla men kommunikationskurser erbjuds inte varje år.

Bekanta dig med Kyrkans svenska personalutbildning

Kommunikationsutbildning på svenska ordnas av universitetens fortbildningsenheter (Åbo Akademi och Helsingfors universitet) och av yrkeshögskolornas fortbildningsenheter.

Introduktionsdag för kyrkans nya kommunikatörer

Kyrkans kommunikation ordnar varje år introduktionsdagar i Helsingfors för nya kommunikatörer i kyrkan.

Under dagen informeras om principerna för kyrkans kommunikation, om Kyrkans kommunikations verksamhet och om utbildningsmöjligheter. Dessutom bjuder dagen på praktiska tips för det egna arbetet och information om nätverkande.

Alla som är intresserade av kommunikation i kyrkan och som i sitt arbete sköter kommunikation, såväl anställda som förtroendevalda är välkomna till utbildningsdagen.