Gemensamt fastighetsförvaltningssystem tas i bruk i församlingarna

Kyrkans centralfond har 2015 ingått ett avtal med Haahtela-bolagen, som ger församlingarna och de kyrkliga samfälligheterna tillgång till ett fastighetsförvaltningssystem utan extra avgift. Kyrkans centralfond står för kostnaderna för systemet. Med hjälp av systemet sköter man administrationen av alla byggnader, fastigheter, lokaler och värdeföremål som församlingarna äger eller förfogar över, uppdaterar uppgifterna i realtid och utnyttjar uppgifterna på olika sätt.

Haahtelas fastighetshanteringsprogram används redan i många församlingar. Avsikten är att fastighetsförvaltningens grundfunktioner ska kunna utnyttjas av alla församlingar och en gemensam databas inrättas med uppgifter om församlingarnas byggnader och fastigheter, ett så kallat objektregister med namnet Basis.

Gemensamt fastighetsförvaltningssystem tas i bruk

Närmare information: projektchef Inkeri Kranttila

Församlingarnas fastighetsförvaltning