Alla helgons dag

Vit lykta

Foto: Tinca Björke

Jag tänder ljus-satsning vid Alla helgons dag

De tidigare årens allhelgona-satsning, att uppmana folk att tända ljus för sina nära och kära och publicera dem i sociala medier med fyrkantstaggen #jagtänderljus, har varit lyckade. Vi genomför kampanjen igen i år och hoppas att ni vill vara med. För att lyfta kampanjen producerar vi en hel del webbmaterial.

Webbsidan allhelgona.fi

Dela gärna webbsidan www.allhelgona.fi. Sidan är en plats att komma till för den som saknar, sörjer men också för hopp inför framtiden. På sidan finns det bland annat en fotoserie av Sofia Jern, videon, dikter, en Spotify-musiklista och flödet från fyrkantstaggen #jagtänderljus.

#jagtänderljus

Kärnan i kampanjen är att sprida ljus och hopp genom att uppmana folk att tända ljus för sina nära och kära, berätta vem de tänder ljuset för, och dela sitt minne i sociala medier. På det här sättet kan vi skapa en viral ljuskedja över hela novembermörka Svenskfinland. Man kan t.ex. ta ett foto då man tänder ljus på begravningsplatsen och posta bilden på Instagram eller Twitter med taggen #jagtänderljus, eller i Facebookevenemanget Tänd ett ljus för någon du saknar.

Jag tänder ljus videon

Det finns flera videon på Youtube där människor berättar vem de vill tända ett ljus för. Använda gärna materialet. Du hittar alla videon här.

Foton

För att underlätta ert arbete finns här två bilder fria att använda för att synliggöra satsningen.
Fotona är tagna av Tinca Björke.

Vit lykta för Facebook/webben

Grå lykta för Facebook/webben

Grå lykta för Instagram

Vit lykta för Instagram

Koppling till #DelaLjus satsningen

Under tiden 23.10-5.11 är #DelaLjus satsningen aktuell i vår kyrka. #DelaLjus kan kopplas till allhelgonahelgens firande genom att t.ex. lyfta fram frågan "Vem minns du som har gett ljus åt dig #DelaLjus #jagtänderljus"

Bli inte ensam med din saknad, prata om den

Klumpen i halsen kan bli lite mindre om man berättar om den för någon. Kyrkans samtalstjänst finns till för dig som vill dela din sorg och det som är tungt för dig.

Lyft gärna fram möjligheten att ta kontakt för samtal via Kyrkans samtalstjänst. Du kommer till kyrkans samtalstjänst med adressen www.samtalstjänst.fi

Kontakt:

Simon Lampenius