Arbetsgivarna

VECKANS FRÅGA

Medlemskap och konfirmation som förutsättning för anställning i tjänste- eller arbetsavtalsförhållande

Kan man förutsätta att den som väljs till kommunikationschef i församlingen (arbetsavtalsförhållande) är konfirmerad och medlem i kyrkan?

Söckenhelger och tjänsteinnehavare i andligt arbete utan arbetstid

Jag har funderat på om söckenhelger är arbetsdagar eller i princip alltid lediga dagar också för ungdomsarbetsledare och diakoner. I KyrkTAK § 95 mom. 2 tas det här upp i samband med semester, men hur är det med helt vanliga arbetsuppgifter?

Söckenhelgers inverkan på arbetstiden

Vår vaktmästare har tagit kontakt per e-post och skriver:

Hur är det riktigt? Jag har regelbundet ledigt på söndag och måndag. Påsk annandag (mån.) är ledig dag med lön för andra och arbetsveckan har fyra dagar (och i år är också t.ex. 1 maj på en måndag, min lediga dag). Har jag alltså rätt till en ”extra” ledig dag, då påsk annandag infaller på min lediga dag, eller måste jag jobba full vecka?

Jämförelsevis om t.ex. 1 maj skulle vara en lördag, så måste jag väl komma på jobb på måndagen?

Se även andra frågor och svar

Anvisningar för lokla avtal om modulararbetstidsförsök

Kyrkans arbetsmarknadsverks kontaktinformation

Besöksadress:
Södra kajen 8, Helsingfors

Postadress:
Kyrkans arbetsmarknadsverk
PB 210
00131 Helsingfors

tfn 09-1802 442

Telefonnummer och e-postadresser

Vi har förnyat våra rådgivningstjänster och koncentrerar nu all e-postrådgivning för församlingarna till en gemensam adress. Det garanterar er snabbast möjliga svar på era frågor. Därför ber vi er använda e-postadressen kit(at)evl.fi.