Dop och kommunikation

Dop_kursbild

Onsdag 13.3.2019 kl. 10-16 i Kyrkans hus, Södra kajen 8, Helsingfors

Hur skall vi berätta vad dopet handlar om för helt vanligt folk? Vad tänker människor idag om dopets betydelse? Varför är det så många som inte vill döpa sina barn, varför är det så många som gör det? Det finns mycket vi behöver säga som kyrka om dopet för vi vet att allt börjar från dopet. Men vi lever i en tid där dopet inte har någon självklar plats i vårt samhälle eller bland kyrkans medlemmar.

Under denna dag kommer stiftskonsulent Lena Andersson och kommunikatör Marcel Salinder från Lunds stift att berätta om det mångåriga arbete med dopfrågor de har gjort i stiftet. Lena och Marcel har tillsammans med stiftets övriga processledare jobbat tätt med församlingarna för att vända trenden. Vi får höra hur dom har lyckats.

Kom med ett team från församlingens arbetslag och varför inte församlingens förtroendevalda för att processa hur er syn på dop och fostran ser ut. Målet är att ni under dagen skall kunna ta viktiga konkreta beslut för både en nära och längre framtid. Maten bekostas själv men i övrigt är evenemanget gratis.

Anmälan senast 4.3.2019: https://www.lyyti.in/dopochkommunikation

Program (preliminärt)

9.30 Drop-in och kaffe

10.00-10.20 Varför är vi här? Stefan Myrskog

10.20-11.30 Lena Andersson & Marcel Salinder:
Resan med dopprojektet i Lunds stift; lärdomar och erfarenheter.

11.30-12.00 Bollplank; reflektioner från olika yrkesgrupper.

12.00-13.00 Lunch (bekostas själv)

13.00-14.20 Lena Andersson & Marcel Salinder

14.30-15.25 Kaffe och processa i team

15.30-16.00 Avslutning