Sök stipendium! Sommarkurs om ekumenik och religionsdialog 24.6-12.7.2019, Rom

01.02.2019Världsvida kyrkan
Rooma

Centro Pro Unione arrangerar sommarkursen ”Ecumenical and Interreligious Movements from a Catholic Perspective” 24.6-12.7.2019 i Rom. Kursprogrammet består av föreläsningar och exkursioner (bl.a. till katakomberna, en synagoga och en moské). Helgerna är lediga. Inom ramen för kursen deltar man också i påvemässan som firas på Petrus och Paulus minnesdag.

Syftet med kursen är att presentera ekumeniken och religionsdialogen ur ett katolskt perspektiv. Den ger en historisk och teologisk överblick av de frågor som antingen förenar kristna eller skiljer dem åt. Under kursen bekantar man sig också med den interreligiösa dialogen. Kursspråket är engelska.

Utrikesavdelningen beviljar ett stipendium som täcker kursavgiften och resekostnaderna för en medlem av Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Förutsättningen är minst kandidatexamen. Skicka in en fritt formulerad ansökan där du berättar om dig själv, varför du vill delta i kursen och vad som gör dig lämplig för den. Ansökan riktas till sakkunnig Ari Ojell senast 20.3.2019.

Mera information om stipendier