Rådplägningsdagar för barn- och ungdomsarbetet

14.05.2012Fostran

Välkommen till Rådplägningsdagar för barn- och ungdomsarbetet, upplaga 2012!

Följande upplaga av rådplägningsdagar för barn- och ungdomsarbetet sker på Piispala i Kannonkoski, 3-5 oktober 2012 (obs ons-fre). Platsen ger alla möjligheter till att stanna upp och ladda batterierna för fortsatt arbete bland barn och unga i vår kyrka. Välkommen med!

Tema: Fokus trots allt Hur behåller vi fokus i en värld av förändring? Förslaget till nya kommunstrukturer ligger framme. Detta påverkar även församlingsstrukturerna. Allt fler flyttar från landet till stan. De äldres antal ökar i förhållande till yngre. Ungdomars allt större valmöjligheter orsakar stress. Verksamhetsmiljön byts från offline till online. Inom kyrkan är vi i en process att ta fram riktlinjer och utvecklingsdokument. Bland detta navigerar vi under rådplägningsdagarna 2012 i samtal, andakt och mingel och workshop.

Rådplägning. Centralt under dagarna ligger givetvis rådplägningen. Skicka in ärenden du vill att ska tas upp till diskussion till stefan.myrskog(a)evl.fi senast den 12.9.2012 så gör vi en beredning av ärendet. Beroende på ärendena som kommer in har vi också beredskap att hålla ett pass av o-konferens.

Piispala. Piispala är ett natur -, motions- och ungdomsresecentrum beläget mitt i den vackraste naturen i nordliga Mellersta Finland, vid stranden av sjön Kivijärvi. Vi kommer att bo i huvudsak i fyra personers stugor samt till en del i två personers stugor. Vid anmälningen kan du meddela vem du önskar bo tillsammans med.

Mer information om medverkande, dagsprogram, länkar till kartor och bilder över Piispala hittar du på Sacrista. Du kommer dit genom att klicka här.

Anmäl dig helst med den elektroniska blanketten. Du kommer direkt till anmälningsblanketten genom att klicka här.

Klicka på ”Deltar” i rådplägningsdagarnas Facebook-evenemang. Där kan vi vara interaktiva före dagarna kommer igång!