Kyrkans samtalstjänst

SamtalstjanstNY

Samtalstjänstens tekniska system förnyas

Det tekniska systemet för Kyrkans samtalstjänst förnyades i april 2017 och det innebär några förändringar.

Telefonjouren

Telefonnumret till telefonjouren ändrade. Det nya numret är ett mobiltelefonnummer, så det blir billigare för den hjälpbehövande att ta kontakt.

Det nya numret är

• 0400 22 11 90 på svenska

• 0400 22 11 80 på finska

Chattjouren

Chattjouren hittar man fortsättningsvis på
  • www.samtalstjänst.fi på svenska
  • www.kirkonkeskusteluapua.fi på finska

Vill ni ha en banner på er webbsida som leder direkt till chattjouren? Ta kontakt med simon.lampenius(ät)evl.fi

Om Kyrkans samtalstjänst

Kyrkans samtalstjänst erbjuder någon som lyssnar – på både svenska och finska – via telefon, chatt, meddelanden på webben och vanliga brev på posten. Kyrkans samtalstjänst finns under en gemensam webbadress www.samtalstjanst.fi. Där finns också samtalstjänstens kontaktinformation och öppettider.

Samtalstjänstens kanaler är öppna för alla, oberoende kön, ålder, församlingstillhörighet etc. Församlingar och organisationer får gärna erbjuda samtalstjänstens kontaktkanaler till sina medlemmar. För att göra detta finns marknadsföringsmaterial för webb och tryck. Dessa hittar du här.

Samtalstjänsten telefonjour är öppen:

• på svenska på nummer 0400 22 11 90 varje kväll klockan 20-23
  • på finska 0400 22 11 80 varje dag klockan 18-01
  • under veckoslutsnätter är finska jouren öppen till klockan 03

Hjälp också på nätet

Samtalstjänstens chattjour är öppen:

• på svenska måndag till torsdag klockan 19-21.
  • på finska måndag-fredag klockan 12-20
  • Under helger och semesterperioder kan det vara avvikande öppethållningstider, om dessa informeras på www.samtalstjänst.fi

Man kan kontakta via nätmeddelande dygnet runt.

Via Samtalstjänstens nätjour går det att skicka meddelanden när som helst och det kommer svar inom några dagar.

Chattjouren fungerar i realtid via webbsidan www.samtalstjanst.fi. Där samtalar du konfidentiellt via ett chattfönster och den jourhavande ser inte vem du är.

Brevjour

Förutom via telefon, chatt och nätjour erbjuder kyrkan också samtalshjälp året runt via traditionella brev.
Brevjuoren är en ny tjänst som inletts 2015 och som ger möjlighet att behandla sin livssituation förtroendefullt genom brev.
Jourhavande svarar på brevet om den som sänt brevet satt med namn och adress i brevet.
Brevjuoren kan man skriva till på adressen:

Församlingarnas brevjour
PB 210