Förberedelse för införande av prestationstillägg hösten 2018

11.10.2018Arbetsgivarna

Det har kommit många frågor om införandet av prestationstillägg och processerna kring det både till Kyrkans arbetsmarknadsverks kansli och till huvudavtalsorganisationerna. Frågorna har främst kretsat kring två saker:

1. Måste den första utvärderingsperioden för prestationstillägget nödvändigtvis inledas redan detta år och måste den första utvärderingsperioden nödvändigtvis vara ett år?
  2. Kan man i höstens verkställighetsförhandlingar även diskutera hur justeringspotten som betalas 1.1.2020 ska användas i församlingen?

Läs mera: cirkulär A7/2018