Sök stipendium! Old Catholic Theology in its Ecumenical Context 7-12.7.2019

21.01.2019Världsvida kyrkan
Kirjoja

Utrecht universitet ordnar en veckolång sommarkurs, ”Old Catholic Theology in its Ecumenical Context” 7-12.7.2019. Kursen ger en introduktion till gammalkatolsk teologi i en ekumenisk kontext och syftet är att bekanta sig med den gammalkatolska identiteten och de viktigaste teologiska särdragen.

Kursen tar upp bl.a. följande aspekter inom gammalkatolicismen:

-historia
-spiritualitet
-ekumenik
-kanonisk lag och
-ecklesiologi.

Kursen består av fyra timmar närstudier per dag och ca 40 timmar självständigt arbete. En stor del av kursen består av att läsa centrala texter. I kursen ingår ett besök till museet för religiös konst (Museum Catharijneconvent) och i en gammalkatolsk liturgisk mässa.

Utrikesavdelningen beviljar ett stipendium som täcker resekostnaderna för en medlem av Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Skicka in en fritt formulerad ansökan där du berättar om dig själv och varför du vill delta i kursen senast den 12.4.2019. Ansökan riktas till sakkunnig Ari Ojell, ari.ojell(at)evl.fi.

Kyrkostyrelsens utrikesavdelning förmedlar stipendier till teologiestuderande, forskare, studerande inom olika kyrkliga branscher och kyrkans personal. Information om alla stipendiemöjligheter finns på evl.fi.