Kyrkan är en kommunicerande gemenskap

En allt större del av jobbet handlar idag om att kommunicera – i olika situationer; i tal, i skrift och med (ibland levande) bilder. På de här sidorna har vi samlat material som ska hjälpa dig i församlingen att förbättra din kommunikation.

Ta gärna kontakt om du har önskemål eller synpunkter på våra sidor om kommunikation!

Kyrkans kommunikationsdagar

Läs mera om dagarna på kommunikationsdagarnas webbplats (på finska).

Kyrkans nya kommunikationsplan

Kommunikationsplan för Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland fram till 2020 baserar sig på kyrkans uppdaterade strategi En mötande kyrka där det entydigt konstateras att vi alla är kommunikatörer i vår egen uppgift.

Kommunikationsplanen innehåller viktiga principer och anvisningar, och stöder alla kyrkans medarbetare och förtroendevalda i deras kommunikation.

Du hittar oss på olika sociala medier

Du som jobbar med information i församlingen är varmt välkommen med i Facebookgruppen Informatörerna i Borgå stift.

På Instagramkontot ev_luth_kyrkan publicerar vi bilder kring tro, andlighet och vardag. Vill du bli en av våra Instagrammare? Kontakta koordinatorn för sociala medier.

På Twitter hittar du kyrkans svenskspråkiga konto @kyrkans_komm. Följ med nyheter och twittra!

Gilla gärna också Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland på Facebook.