Sociala medier vidgar församlingsarbetet

Sociala medier har fört med sig nya möjligheter att möta församlingsmedlemmar och nätets globala karaktär gör att man också möter människor som inte hör till den egna församlingen. Via sociala medier kan man nå även dem som vanligtvis inte deltar i församlingens verksamhet.

Sociala medierna är en plats där människor kan mötas och kommunicera, där man ”gläder sig med dem som gläder sig och gråter med dem som gråter.” (Rom. 12:15). Sociala medier är alltså inte bara en informationskanal utan en ger möjlighet till djupa själavårdande samtal, att visa kyrkans mångfald, samtal och diskussioner samt att dela på goda idéer.

Kyrkans arbete i sociala medier innefattar församlingarnas mångsidiga webbarbete och kyrkans gemensamma tjänster i sociala medier.

Läs mer i Kyrkans riktlinjer för sociala medier.

De sociala medierna är idag en del av vårt dagliga arbete på kyrkans kommunikationsavdelning. Du hittar oss på Facebook, Twitter och Instagram. Vi administrerar också Nyckelnbloggen och bloggen Andetag.

Vid frågor gällande sociala medier kan du kontakta Simon Lampenius.

Här hittar du info om Kyrkostyrelsens Some-tiimi (på finska).