Mikaelidagen

Jagfarvaranylogo

Mikaelidagen - barnens och änglarnas dag

Kampanjen ”Trygg i din famn” fortsätter med Mikaelidagen som firas som barnens och änglarnas dag. I Bibeln beskrivs änglarna som mansgestalter och som himmelska härskaror som ger trygghet, försvarar och skyddar oss. Vi är alla, barn och vuxna, trygga i Guds famn och värdefulla som Guds avbilder. Jesus visar oss att se barnet som störst i himmelriket. Eftersom barn lever för stunden, ”här och nu” kan vi vuxna förundras tillsammans med barnet över det heliga. Barn kan förmedla en känsla av trygghet till oss alla.

Informera

Använd gärna det kampanjmaterial som finns på Sacrista/kampanjer och på www.tryggidinfamn.fi när annonser, inbjudningar, affischer m.m. görs. Det är också roligt att få en egen personlig inbjudan till Mikaelidagens mässa.

För att kampanjen ska fungera behöver vi tillsammans publicera bilder i sociala medier på hashtaggen #tryggidinfamn. Ta några foton inför, under och efter era evenemang och publicera dem i era kanaler. Uppmana föräldrar och andra deltagare att också använda hashtaggen. Posta och dela gärna bilder på www.tryggidinfamn.fi.

Grafiskt material

Det finns nya bilder som ni i församlingen kan använda er av för att marknadsföra Mikaelidagens mässa och andra händelser i anslutning till den. Det finns bilder med text på s.k. "memes" på webbsidan www.tryggidinfamn.fi

Mikaelidagens material

Trygg i din famn änglarnas söndag (jpg)

Trygg i din famn änglarnas söndag med fjäder (jpg)

Trygg i din famn Mikaelidagen logo (jpg)

Trygg i din famn Mikaelidagen logo (png)

Nya bilder

(15.9.2016)

Alla har en ängel (jpg)

Det bor en ängel (jpg)

Du är min ängel (jpg)

Jag får vara ett barn (jpg)

Just nu just här (jpg)

Se till mig som liten är (jpg)

Börja i tid

Planera verksamheten i god tid. Barnfamiljerna är upptagna med barnens hobbyverksamhet och behöver i god tid få reda på aktuella evenemang för att ha möjlighet att delta i Mikaelidagens gudstjänst och program. Därför är det skäl att börja planeringen av Mikaelidagens familjegudstjänst och eventuella andra evenemang kring Mikaelidagen i god tid.

Synlighet och uppmärksamhet

Redan veckorna innan Mikaelidagen är tanken med kampanjen att nå människor som inte är kyrkvana. Webbsidan www.tryggidinfamn.fi är öppnad speciellt för den här kampanjen. Därför kan vi redan innan Mikaelidagen tillsammans lyfta fram och synliggöra Mikaelidagens program på sociala medier och via församlingens egna informationskanaler. Kanske den lokala tidningen kan kontaktas för att sprida informationen! Tillsammans kan vi delta, posta och dela med oss av bilder och händelser med hashtaggen #tryggidinfamn. På det sättet får Mikaelidagen mer synlighet och uppmärksamhet och når ännu fler familjer!