Mission är en glädjefylld uppgift

Mabel Madinga Malawi

Mabel Madinga, Malawi lutherska kyrkan

Kyrkan är kallad att dela Jesu arbete i världen. Jesus säger själv så här:

"Frid åt er alla. Som Fadern har sänt mig sänder jag er.” (Joh 20:21)

Kyrkan riktar sig utåt för att ge alla en möjlighet att möta evangelium. Vi förmedlar evangelium med ord och gärningar.

Kyrkan lever ut evangeliet genom att förkunna, genom att tjäna alla och genom att söka gränsöverskridande gemenskap.

Församlingen finns till för lokalbefolkningen men också för en världsvid missionsuppgift. Bara på det sättet lever församlingen och är trogen sin kallelse.

Internationellt arbete

Organisationer som stöder kyrkans internationella arbete samarbetar med församlingarna. Varje organisation har ingått ett avtal med kyrkan, där man drar upp principerna för det nationella och internationella arbetet.

Följande missionsorganisationer har undertecknat avtalet:

Mediamission Budbärarna (www.sansa.fi )
Missionsföreningen Såningsmannen (www.kylvaja.fi/se/)
Finska evangeliföreningen (Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, SLEY) (www.sley.fi)
Finska Missionssällskapet (FMS) (www.suomenlahetysseura.fi/ls_se/)
Finska Bibelsällskapet (SPS) (www.piplia.fi/svenska/)
Folkmissionen (Suomen Evankelis-luterilainen Kansanlähetys, SEKL) (www.sekl.fi)
Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland (www.slef.fi)

Kyrkans missionsorganisationer bedriver bistånds-, freds- och utvecklingsarbete i samarbete med Kyrkans Utlandshjälp (www.kirkonulkomaanapu.fi/sv/). Utlandshjälpen är kyrkans diakonala hjälporganisation som kyrkan ingått ett särskilt avtal med. Diakonin är en viktig del av kyrkans vittnesbörd i världen.

Som stöd för församlingen

Missionen är i vår kyrka ett samarbete mellan församlingar, organisationer och kyrkans centralförvaltning.

Organisationerna fungerar på gräsrotsnivå både i hemlandet och utomlands i samarbete med lokalförsamlingar, andra organisationer och lokalbefolkningen.

Kyrkans missionscentral i samarbete med Nämnden för kyrkans missionsarbete koordinerar och stöder samarbetet mellan församlingar, organisationer och internationella samarbetspartners.