Kyrkan på Stafettkarnevalen

Kyrkan finns på plats på Stafettkarnevalen. Kyrkan är närvarande med ett eget tält i tältbyn vid Stafettkarnevalen. Satsningen är dels tänkt att fungera som ett stöd typ idrottspräst eller stöd för den som känner sig ensam, dels bjuda på lite underhållning.

Anställda vid enheten för kyrkans verksamhet vid Kyrkans central för det svenska arbetet på Kyrkostyrelsen ansvarar för satsningen och med i teamet är både anställda därifrån och från församlingar. Också ungdomar och unga vuxna medverkar med program.

Satsningen på Stafettkarnevalen går inom ramen för projektet Församling i rörelse. Projektet vill främja en livsstil där man rör på sig och uppmuntra församlingarna att medvetet beakta motion och idrott sin verksamhet.

Kyrkans satsning på Stafettkarnevalen stöds av Fonden för kristet arbetet och Svenska KFUM i Helsingfors rf.