För anställda och aktiva inom Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland

Räddningsplan för kyrkor

Församlingarna är skyldiga att utarbeta en räddningsplan för byggnader de äger, till exempel kyrkor. Planen ska vara klara senast den 1 juli 2012.

Räddningslagen har reviderats och ändringen har trätt i kraft den 1 juli 2011. Den nya lagen ger ägaren skyldighet att se till att byggnaden är i skick och att förebygga bränder. Lagstyrningen fokuserar på egen beredskap.

Varken Inrikesministeriet (IM) eller Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland (SPEK) erbjuder några färdiga blanketter eller formulär för detta. I synnerhet kulturhistoriskt värdefulla kyrkor är mycket individuella vad gäller placering och egenskaper och detta måste synas i planen.

I planerna uppmanas ägarna fästa uppmärksamhet vid tre områden: kartläggning och identifiering av risker, planering och styrning av åtgärder och användning av ändamålsenlig teknik.

Handledning:

Ulla Rahola, Jukka Sainio, Timo Meskanen, Juhani Pentinmikko: ”Kirkkojen paloturvallisuusohje”, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK), 2007.Respons till sidansvariga

Tack för ditt feedback!

Sulje
Ämne Respons på den här sidan Allmän respons Feedback Namn E-post Jag vill bli kontaktad
Du kommer väl ihåg att ge din e-postadress ifall du vill ha respons!
Södra kajen 8, PB 210 00131 Helsingfors | Växel (09) 18021 | Sidkarta Respons till sidansvariga