Avlöning fr.o.m 1.4.2018

Kyrkligt anställdas löner bestäms enligt Kyrkans tjänste- och arbetskollektivavtal 2018-2020 (KyrkTAK). Avtalet innehåller bestämmelser om

• kyrkans allmänna lönesystem och
  • timlönesystemet.

Den högsta ledningens löner bestäms dock till och med 31.3.2020 enligt följande avtal:

• Tjänstekollektivavtal om försök med ett lönesystem för högsta ledningen i församlingarna och
  • Avtal om begränsning av tjänstekollektivavtalets bindande verkan.

Dessa avtal gäller kyrkoherdetjänsten och dess innehavare samt den ledande tjänsten inom ekonomi- och personalförvaltningen och dess innehavare som representerar arbetsgivaren i församlingen/den kyrkliga samfälligheten.

På lönerna till ungdomar (säsongsarbetare och studerande) och arbetstagare i läroavtalsförhållande kan man i stället för Kyrkans arbets- och tjänstekollektivavtal 2018-2020 tillämpa arbetskollektivavtalet om avlöning av ungdomar och arbetstagare i läroavtalsförhållande.

Lönesystemen, KyrkTAK 2018-2020 Kapitel 2.2.

Löner, arvoden och ersättningar i euro, KyrkTAK 2018-2020