Ekofastan 2018

EkofastaNY

Ekofasta - hopp som drivkraft

Också under stora fastan 2018 lyfts de brännande frågorna om ekologi, hållbarhet, långsam livsstil och konsumtion fram i kampanjen Ekofasta. Temat är hopp som drivkraft. Genom goda exempel kan vi slå hål i klimatångesten och tända en hoppets låga för framtida generationer.

Ekofasta 2018 grundgrafik sjöbilden

Video med sjölandskap MP4-fil

ekofasta_logo transparent png-fil

Ekofastan 2018

Nyheten för ekofastan 2018 är ekofastapodden. I en serie på sex poddar kommer dessa teman att tas upp: Mat, avfall, konsumtion, globalt perspektiv, det kristna hoppet och retreat. Poddarna läggs upp på ekofastans webbplats. Hoppas det är ett material som ni vill dela i era kanaler.

Vi arrangörer av ekofastan kommer att lyfta en podcast och därmed också ett tema per vecka under fastan i sociala medier. Ni kan följa samma schema eller välja en annan takt, helt hur det är lämpligt för er.  Såhär ser schemat ut och inom parentes de som samtalar i podden.

• 14.2 Mat/matsvinn (Elisabeth Eriksson och Bo Ekman från Andreaskyrkans matutdelning)
  • 20.2 Avfall (Anita Storm och Julia Degerth)
  • 27.2 Det kristna hoppet och kyrkans svar på klimatångest (Björn Vikström och Liisa Mendelin)
  • 6.3 Retreat (Ida Henriksson och Birgitta Udd)
  • 13.3 Globalt perspektiv (Mia Westerling och Charlotte Steffansson-Myrskog)
  • 20.3 Konsumtion (Yvonne Terlinden och Mia Maja Wägar)

Poddredaktör är Jessica Suni och signaturmelodin har gjorts av Janne Löf.

Välkommen med i Ekofastan.

#ekofasta

Ekofastan planeras och genomförs av Kyrkostyrelsen, Borgå stift, Finlands svenska Marthaförbund och Finska missionssällskapet.

Frågor?

Hör av dig till Simon Lampenius.

Tidigare nyheter